Etikettarkiv: Solveig Arle

Ju mer du läser, desto mer får du ligga

Han var nog inte riktigt klok. Men han var gullig. Trots att han tittade på mina bröst nu igen.

”Dina föräldrar har visst inte lärt dig att man inte får glo heller”, sa jag.

Han började flacka med blicken. Jag tyckte nästan synd om honom. Nästan.

Mårten Melin bjuder på en lektion i folkvett när han låter tolvåriga Mona träffa en socialt inkompetent och ganska smutsig kille på stranden i sin barnbok Som trolleri – att killen visar sig vara ett troll är ju sedan en förmildrande omständighet.

Fortsätt läsa Ju mer du läser, desto mer får du ligga

Folk som säger olämpliga saker i radion

Jag har en ganska rå humor. Jag har också en ovana att slänga ur mig kommentarer och skämt utan att tänka efter. Det händer att jag sårar och äcklar människor i min omgivning.

Jag lever med konsekvenserna av det här varje dag. Jag skulle antagligen ha råd att köpa en lägenhet om jag fick en euro för varje gång jag har bestämt mig för att jag ska börja tänka efter innan jag öppnar munnen. En euro för varje gång jag har bestämt att jag i framtiden inte ska försöka vara rolig om jag inte är helt jävla säker på att det jag tänkt säga faktiskt är roligt.

Fortsätt läsa Folk som säger olämpliga saker i radion

Små saker man lär sig av borrelia

Jag tänkte låta mig inspireras av Jenny Kajanus i Vardagshjälte 24/7, hon ramar in sin text om ensamförälderskap i en scen där hon skriver medan hon blir skönt ompysslad på sjukhus.

Så jag har burit med mig anteckningshäfte och penna till mina dagliga sjukhusbesök, för att kunna jobba på den här kolumnen medan jag får dropp.

Fortsätt läsa Små saker man lär sig av borrelia

Om rätten till konst och kultur

I det senaste numret av Ny Tid (nr 44) skriver Janne Wass om ett samtal om konst, kultur, tillgänglighet, som undertecknade och författaren Jolin Slotte förde i samband med Helsingfors Bokmässa (25.10.2012). Vi är glada över att Ny Tid valde att uppmärksamma detta samtal, men upplever att vi blev felciterade samt att artikeln ger en lite missvisande bild av den verksamhet som våra respektive organisationer, servicen Kultur för alla och LL-Center, företräder.

Fortsätt läsa Om rätten till konst och kultur