Spökskeppet

av Kurt Sourander

Bortsett från en del smärre orimligheter i filmens handling kan man konstatera att man i ”Spökskeppet” (Sealed Cargo, red.anm.) har gjort en lagom spännande och intresseväckande film från andra världskrigets oroliga dagar på Atlanten. Rollbesättningen är bra med Dana Andrews i spetsen som kapten på och ägare av en fiskebåt, Carla Balenda är med för’ att veva in en liten röd tråd av kärlek i handlingen och så bar i Philip Dorn som kaptenen-nazistofficeren på spökskeppet, Claude Rains som dansk besättningsman samt de övriga männen på fiskebåten, ingen nämnd och ingen glömd. Vi skall inte avslöja handlingen utan endast rekommendera filmen åt dem, som vill se hur kriget fördes och hur de civila sjömännens kontakt med fienden kunde gestalta sig.

Kurt Sourander

Sealed Cargo. Regi: Alfred Werker. I rollerna: Dana Andrews, Carla Balenda, Philip Dorn, Claude Rains.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.