Utan listor klarar man sig inte. Här en som vår nod i Italien, Johanni Larjanko gjort vecka 50. Uppdateras minst varannan vecka.

10 små negerpojkar

Efter tiotalet år meddelar Bill Waterson att han fått nog. Kalle och Hobbe har kanske gjort honom rik, men det tar på krafterna att försöka hitta på nya historier hela tiden. Vid årskiftet slutar han rita Kalle och Hobbe.

9 små negerpojkar

Högerextremister i Österrike fortsätter att bomba motståndare. Via post. De senaste dagarna har flera människor fått brevbomber, en del har smällt, andra har rapporterats till polisen, och desarmerats. En kvinna som uttalat sig i offentligheten för invandrare fick en brevbomb som maskerats till paket från en familjemedlem som en julklapp. Hon öppnade inte, och överlevde.

8 små negerpojkar

Efter 18 dagars strejker i Frankrike försöker Juppé göra klart att han nog kanske ändå kan tänka sig att samtala med sina fiender; men han har gjort klart att han inte tänker göra några eftergifter i nedskärningarna av pensionssystemet. Fast när du läser detta har han kanske redan hunnit säga något annat.

7 små negerpojkar

Bara en av ettusenåttahundra italienare är anslutna till Internet. Nätet växer snabbast i Finland, och det är Finland som har flest noder per tusen invånare. Fler än i USA. Borde vi vara stolta?

6 små negerpojkar

Serier dödar. Sex personer som hade att göra med CHE, en tecknad serie om den kubanske revolutionären, fick sätta livet till. Ritad 1968 i Argentina av Alberto och Enrique Breccia (från Uruguay), efter en historia av Hector German Oesterheld. Efter att Oesterheld och hans fyra barn försvann, och förläggaren mördats, grävde Alberto Breccia ner originalen i sin trädgård. Där blev de i tio år. Nu är de publicerade.

5 små negerpojkar

Pugwash-rörelsen fick Nobels fredspris i Oslo (och en miljon dollar). Rörelsen grundades för 50 år sedan av kärnfysikern Joseph Rotblat. Han var med om att utveckla den första atombomben, men sa upp sig (a first för en professor) och har sedan dess jobbat för att forskare skall ta sitt etiska ansvar. Pugwash (Conferences on Science and World Affairs) har lett ett antal seminarier, ända sedan kalla krigets dagar, med deltagare från båda sidor av järnridån.

4 små negerpojkar

4 av 10 konservativa väljare i Italien anser att Silvio Berlusconi är bäst lämpad att leda högerkoalitionen il Polo della Giustizia, och Italien (enligt en publikundersökning utförd av la Repubblica 27 nov.-95)

3 små negerpojkar

Bara 3 av 10 unga ryska väljare (läs mellan 18-35 år) ids gå till valurnorna den 17 december för att välja in den nya Duman. Allt enligt en undersökning gjord en vecka före valet.

2 små negerpojkar

Ajajaj. Två personer förfalskade sina doktorsgrader. Den ena hette Öhman och ställdes vid skampålen. Den andra hette Alexander Kwasniewskij och vann presidentvalet i Polen. Nu skall en kommitté bestämma om hans lögner påverkade valutgången….(Rotblat är förresten född i Polen)

1 liten negerpojke

En finlandssvensk veckotidning har klös, har unikt material på nätet, och vill se dig prenumerera.. Ny Tid.
Denna sida införd 15 december 1995

Johanni Larjanko

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.