Trafik farligare än Islam

Skulle just vara typiskt om Salman Rushdie hade dött i den trafikolycka han vart inblandad i på väg mot Melbourne i Australien när hans bil krockade med en långtradare häromdan. Det som islams fundamentalister inte lyckats med under 6 år klarar en australiensisk långtradarchaffis av i ett nafs. Nu gick det inte så, Salman klarade sig med skrubbsår och blåmärken, rapporterar BBC. En skyddsängel i aktion?

Polislogik

Och på tal om Australien. Där är poliskåren så korrumperad att de som erkänner att de tagit emot mutor får amnesti, för att det inte skall bli brist på snutar. I ett försök att göra kåren hederligare erbjuds alla som träder fram och vittnar amnesti , det vill säga, de får inte sparken, och de får behålla sina pensioner. Under förutsättning att deras brottsliga verksamhet inte haft med droger att göra, eller lett till blodsutgjutelse. Yeah, de tunga skurkarna kommer alltså INTE att träda fram. Underb ar logik.

Veckans Va!

Va, var det mutor? (Det var det djäävligaste. Det hade jag ingen aaaning om, sa redan Hasse och Tage) Jag trodde jag fick pengarna. Sydkoreas förre president Chun Doo-hwan sa vid rättegången att han visst tagit emot pengar av affärsmän, men han hade inte fattat att det var mutor. Uppemot femhundramiljonerdollar. Antingen har Sydkorea extremt vänliga affärsmän, eller så är Sydkoreas förre president dummare än ett fä. (Två presidenter anklagas, Chun och hans efterträdare Roh Tae-woo). Minimist raffet som väntar är 10 års fängelse.

Från piedestalen till skamvrån

Carlos Salinas, Mexikos förre president, mannen som förhandlade fram fred i Chiapas, som skulle föra landet in i den första världen, som skulle omstrukturera ekonomin och modernisera Mexikos gamla rigida politiska blocksystem har tydligen hunnit sa mla på sig över 100 miljoner dollar på mycket olagliga vägar. Nu gömmer han sig, möjligen i Kanada. Hans bror Raul åkte fast i februari, i Schweiz, där han stoppat undan åtminstone 84 miljoner dollar. Raul anklagas för mordet på PRIs förre generalsekreter are. Mysig familj. Gårdagens supporters är dagens lynchmobb. Bad boy. Bad bad bad boy.

Mkapa sätter dit dem

I Tanzania lovar den nyvalde president Benjamin Mkapa att sätta in alla krafter mot korruptionen och skatteflykten som härjar i landet. Det gamla gardet av korrupta tjänstemän kan se sig om efter nya jobb, säger Mkapa.

De där CNN-kommunisterna

Rupert Murdoch, denne store människovän (och mediamagnet) har fått nog. De eländiga skurkarna på CNN (Cable Network News) har blivit alltför vänstervridna och ljuger således för den amerikanska publiken. De behöver få veta vad som verkligen händer. Så nu tänker han starta sin egen 24-timmarsnyhetskanal. Den forne vännen och kollegan Ted Turner lär ha svarat: Vi ska krossa honom som en insekt.

Omutbara soldater för friheten

Tjaha. Så fick NATO sparkat sin förre generalsekreterare, Willy Klaus. Han säger sig vara oskyldig, han har inte alls tagit emot några pengar och på intet sätt utnyttjat sin ställning och förmedlat inside-information. Den nye, och förhoppningsvis m inst lika oskyldiga sekreteraren kommer från Spanien, och heter Javier Solana (han satt som utrikesminister i den spanska regeringen).

Det spanska ljuset

Med undantag för Finland är elektricitet dyrt i Europa (När kommer vi att tvingas höja till EU-priser?). I Spanien är det dyrare än annorstädes. Där betalar hushållen nämligen för ett ”mörklagt” privilegium. Samtliga anställda vid Enasa (det statli ga elverket) får (nästan) gratis elström som arbetsförmån, det bekostas av alla andra. 60.000 anställda har sett ljuset (och när de blir gamla och förlorar synen, har elanvändarna betalat deras pensionsförsäkringar också) Så snällt av de (ovetande) spans ka hushållen.

Skattefängelse

Om du vill resa utomlands och kommer från Argentina måste du först bevisa att du betalat dina skatter, annars får du inte ditt pass förnyat. Denna drastiska metod är regeringens senaste försök att få in lite av de miljarder i undanhållna skatter so m gräver hål i statsbudgeten. 17 miljarder närmare bestämt. Dollar. Det är 40 procent av landets budgetinkomster. Jesus Maria.

Sju mark livet

Indien och Kina försöker reglera befolkningsmängden, ”familjeplanera”. Det får de mycket kritik för, men för dem är det ett måste. Men det får horribla följder. Dödsdoktorer lever i Indien på att ta livet av nyfödda, om de är flickor. Det kostar 50 rupier, eller 7 mark (samma pris alltså som du betalar för Ny Tid).


Denna sida införd 26 december 1995

Johanni Larjanko

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.