Jean-Louis Sauvats verk ger oss en inblick i en fascinerande värld. Hans teckningar, skulpturer och målningar handlar helt igenom om rörelse. Med känsla för stil och form fängslar han hästens uttrycksfulla rörelser och rörelsemönster med och utan ryttare på ryggen. Sauvats hästar handlar om kraft, styrka och sensibilitet. Vem kan motstå att fängslas av dessa massiva djur, så ädla och starka men trots allt flyktiga och känsliga. Genom sin mångfald bereder Sauvats verk utrymme för beundran, begeistring och förundran. 
Sauvat har fångat hästens rörelser då de är som vackrast. Med en känsla för själva sporten och kunskap om hästens anatomi har han skapat helheter där alla bitar faller på plats. Uttrycket blir det rätta. Proportionerna är korrekta och allt verkar stämma. Just så här ska hästar se ut.


Det här är en stor utställning i ett litet format i motsats till ett antal Helsingforsutställningar där förhållandet är det motsatta. Jag rekommenderar på det varmaste ett besök på Fabriksgatan 6, mittemot ryska ambassaden.


Jean-Luis Sauvat, 16–24.2.2007 Kaivopuiston Kehystyspalvelu, Fabriksgatan 6, Helsingfors.
www.akoya.fi

Linda Ferreyra Sandoval

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.