Män med lite hjärncellssprut och mycket sädescellssprut och som trampar i klaverer gång på gång får det spaltutrymme de förtjänar i Sofia Albertssonsbok på Vertigo förlag – Sexpuckona anfaller! Avsnoppande svar på dumma sexinviter. De får en hel del plats. Och enligt min mening är de till formen tämligen oskyldiga. Albertsson har nogsamt dokumenterat de oönskade kontaktförsök som hon uttryckligen och tydligt uttalat inte ville ha på sin nätsida. Några smakprov följer.
“heej, … jag är kåt. har du msn?” skriver RASZ.  Och jossef skriver “hej do vo rjnga mai aom do vill buss o kram):” och kung8 undrar “hej får jag smaka din vackert mus”.
Sofia Albertssons svar på tal andas frenetisk briljans. Hennes formuleringar tar den plats de förtjänar. Nämligen störst plats. Även om “puckon” som stör på hennes nätsida enligt boktiteln är i anfallande position, så är hennes respons det som får läsaren att överväldigas, tjuta till av glädje och skrattjubel. Om männen är fräcka så är hon ännu fräckare, men utan typiska sexuella laddningar. Hon svänger konsekvent varje sexinvit in i olika språkliga återvändsgränder. Envist och med den frustration som hon i sitt företal förklarar att kommer från att få sitt nätsurfande förstört, skyr hon inga medel. Ibland ömsint, ibland råmobbande angriper hon den som överträder hennes internetintegritet. Hon lägger ut konversationerna på sina communitysidor tills de blir så många att de fyller en helkomisk och annorlunda bok om inviter och avsnoppning. Ska vi våga oss den politiskt inkorrekta frågan, varför gör hon på detta viset?
Hon finner oönskade sexinviter störande. Och det är en förklaring god nog. Det är inte okej, skriver hon att tjejer som inte visat något som helst intresse av att få snuskiga beskrivningar på nätet råkar ut för sådant. Hon skriver att utanför virtualverkligheten skulle det motsvaras av att någon på stan går fram till vilken tjej eller kvinna som helst och utan att fråga eller tveka frenetiskt börjar jucka mot hennes ben och skrika i hennes öra “ÅÅÅ… KÅÅÅT!! SNOPPEN!!?
När independent befaller ”visa fittan då!!!” så svarar Fia ”Visa ögontårtan då!!!” eller något likanande så som svaret till salming_165: ”Oj! kräks hastigt och mycket Eh, nu råkade jag kräkas i din lilla tratt. 😮 Ursäkta… men det blir så när någon tar mig på stjärten. Nu ska vi se. Ja, det var snällt av dig att pussa mina trosor. Jag tar fram mina gummistövlar och kysser dem allt snabbare! Åh!! De smakar som gammal fiskarhatt!!”. Och salming_165 undrar ”jahopp…vad ska man skriva då??? före att du ska bli kåt??” och Fia rasar “Men vafan, vilket jävla tjat om det nu då! ”Är du kåt”? ”Bjäbb-bjäbb… JA! Här gör man sitt bästa och får bara skit för det. Du utlovade en jätteorgasm och jag ser då ingen här i rummet. Sitt där själv i dina galonbyxor och lova tunt om det är det du vill i stället”.
Och dialogen fortsätter, en av de längsta i boken. De flesta tar slut när Sofia Albertsson svarar på sitt eget omutliga sätt. Hennes vokabulär blommar av sylt, hattar, gummi och hänsynslösa kommentarer gentemot felstavningar. Och varför inte? Hon angriper inte kåtheten i sig. Men hon vägrar att stå till förfogande för någon annans kåthet. Hon definierar sin egen väg. Den som är så roliga att läsa… och som får mig att tänka att stackars män. Inte så att jag tycker synd om män. Men. Det är synd om dom.

Sofia Albertsson: Sexpuckona anfaller! Avsnoppande svar på dumma sexinviter. Vertigo förlag, 2007.

Monika Pensar-Granroth

1 kommentar

Richard. Brander 4 februari, 2013 - 15:06

Bra.

Reply

Lämna en kommentar