Gränser och gränsöverskridningar är temat på Hangö 16:e Teaterträff som vi får uppleva 7–10.6. Med finns många utländska gäster, till exempel clowngruppen 123 Schtunk från Göteborg med Romeo & Julia, Jämtlands länssteater med den prisbelönade ungdomsföreställningen Dan då Dan dog och turnéungdomsföreställnigenAbraham/Ibrahim om vårt gemensamma kristna/muslimska/judiska arv.
Genreöverskridande föreställningar är Barbro Smeds & Co:s interaktiva talkshow-dansSpår i rum och musikdansföreställningen Dhityramb I–IV från Köpenhamn. Den internationella gruppen Oblivias performance We’ll never let you go ses genast på torsdagen. Intressant tid och plats har fredagsnattens uteföreställning En midsommarnattsdröm. Dans ryms också med: Liisa Penttis Travel och Jonna Aaltonens Ikuisesti sinun.
Sammanlagt 40 föreställningar blir det i år, och den här gången med billigare biljettpriser. Barnteatern får stor plats: Här finns dockteatern Fågel Blå, Filemon Filur, fingerteaterföreställnigen Golemanual, CornflakesportföljenKärlek! Kärlek! och Tre droppar regn. Man vill satsa mycket på diskussioner, några i samband med vissa föreställningar och så lördagens seminarium om publikarbete, I gränslandet mellan scen och publik. Konstnärligt mod skall prisbelönas av en publikjury. Vinnaren får det år 2006 instiftade Antonia-priset.
Med är också många fria grupper verksamma på svenska i Finland: Kautschuk: en marionettkabaré för vuxna, Stjärnfall med önskningar, Radioteaterns Little China Girl, Club Mazurkas HarmsGlobaré med diskussion, Studentteaterns Psykos 4:48, Idiothello med ÅST, Korander Co & von Krahl-teatern, Skunkteaterns Matilda Ragnar – liv och värk, Labbets läsning av Kung Midas, Svenska Yrkeshögskolans tre elevarbeten, Teater 90° med Valerie Jean Solanas ska bli president i Amerika samt Blaue Frau med Madde min vän.
En upplivande och interaktiv Teaterträff väntas!

Monika Holmström

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.