Faces är sällan en festival som man besöker för att se de riktigt stora namnen. Även under årets regniga historia var det de udda talangerna som utgjorde festivalens pärlor. Knappast någon annan spelning hade sådan intensitet som dancehall-settet av förra årets FM-mästare i rap, Cstar, uppbackad av Punky Reggae Band. En annan talang att räkna med i framtiden var kubanen Randy Akozta, bosatt i Helsingfors, som med sina spanskspråkiga hiphop-verser charmade en beklagligt liten publik. Festivalens sista höjdpunkt blev samspelningen av vinnaren (dharbuka) och tvåan (didgeridoo) i årets FM i gatumusik under söndagens regnfria timmar. Sedan tog regnet åter vid och festivalen var slut.

Mikael Brunila

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.