Tackar för ströiakttagelserna, det är sannerligen inte mycket annat man får med på knappa 3000 tecken. Jag håller med om att Uschanovs bok vore värd en grundligare analys än min egen. Det är vad jag föreslog för Ny Tid, men en sådan fick inte plats.

Hade jag haft mer utrymme, så kan det hända att jag skulle ha behandlat också folkhälsoaspekten av övervikt, inte endast den estetiska. Uschanovs estetiska funderingar finner jag vara bland det bästa och säregnaste i boken. De skulle enligt min mening vara än mer värdefulla, ifall han själv inte motsvarade en karikatyr av den inlåsta vänsterfilosofen. Jag avser ungefär det samma som Uschanov skriver själv: ”[D]iskussionen med människor skulle i många fall komma igång lättare så, att man rörde om i motståndarnas kortlek och vägrade bekräfta de välkända klichéerna om hur ”vänsterfolk” bör vara.” Min subjektiva stil rättfärdigar jag med Uschanovs lika provokativa och direkta tilltal. Jag medger, att jag känner endast grunderna av Marx.

Ändå så hoppas jag att vänstern har också andra vapen inför framtida utmaningar än denne. Har inte mycket till övers för bloggar, glansiga magasin eller Wilde. Däremot älskar jag pop – ytterligare ett fenomen som vänstern har svårt att greppa.

Jan Liesaho

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.