Ny Tid har en understödsförening vid namn Tigern rf, som säkert är något av en doldisförening för många läsare. Styrelseordförande Karl Norrbom berättar vad det är fråga om.

– Tigern stöder Ny Tid ekonomiskt då det behövs, vi sprider information om tidskriften och försöker väcka intresse. Dessutom arbetar vi för en högklassig kulturjournalistik i Svenskfinland.

Vad gör föreningen rent konkret?

– Vi ordnar fester där man kan nätverka, vi försöker locka folk att bli medlemmar och vi driver olika kampanjer för att få människor att prenumerera på Ny Tid. Den senaste tiden har vi arbetat på ett nytt registersystem för att förenkla saker och ting då det gäller medlemmar och prenumeranter i framtiden. Dessutom är vi ju en förening till skillnad från Tigertext, som ger ut tidningen, så många ansökningar går genom oss.

Vad kan en Ny Tid-läsare göra för att stöda Ny Tid?

– Man kan bli medlem i Tigern genom att betala en avgift på 30 euro och man kan naturligtvis prenumerera. Om man vill vara aktiv kan man försöka ta sig in i styrelsen, hjälpa till på mässor och ringa prenumeranter, till exempel.

Måste man vara insatt och känna folk för att gå med i Tigern?

– Absolut inte, som utböling från Sverige ser jag att det finns olika regionala klickar av tigermedlemmar, som alla är väldigt olika, men det vi har gemensamt är att vi alla bryr oss om kultur, rättvisa och en vettig journalistik.

Binder man sig till någonting genom att gå med i Tigern?

– Inte alls. Vi har väldigt många passiva medlemmar, som stöder genom att betala den årliga medlemsavgiften. Vi har just nu runt 200 medlemmar och de flesta är passiva.

Var ska man börja om man vill lära känna Tigern?

– Man kan komma på festen lördagen den 27.11! Vi börjar klockan 15 med Klockriketeaterns Tango med mamma, och fortsätter sent in på natten med livemusik, diskussion om tidningen, mat, dryck, performance och dans.

Janne Wass

För mer information: www.tigern.fi

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.