Jan Konsin, 34, vikarierar som layoutare på Ny Tid medan Fredrik Willberg är vårdledig fram till slutet av februari. Jan, som är utexaminerad grafisk designer från Konstindustriella högskolan jobbar också som verksamhetsledare för Galleri Myymälä 2 och som timanställd spårvagnschaufför.

– Jobbet som layoutare på Ny Tid passar bra, eftersom galleriet håller stängt på måndagar och tisdagar (då layoutaren jobbar på redaktionen). Dessutom är det skönt att arbeta med det jag egentligen är utbildad för efter allt spårvagnskörande.

Jan jobbar också vid sidan om som frilansande grafiker med ett eget företag, Delirius Monkey, som även designar kläder. Fritiden ägnar han främst åt böcker och film, senast utlästa boken är Iceberg Slims roman Pimp. Favoritregissören är Aki Kaurismäki.

Jan bor i Åshöjden i Helsingfors och har två barn, dottern Mimosa och sonen Frank (som för övrigt är döpt efter en av karaktärerna i Kaurismäki-filmen Calamari Union).

 

Otto Ekman

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.