Meddelandet om poeten Wislawa Szymborskas död överrumplade totalt den lilla arbetsgruppen Carita Holmström, Niklas Häggblom, Martina Roos, Tom Salomonsen och Anna Simberg som sedan över ett år tillbaka håller på att förbereda en musikalisk föreställning kring hennes diktning. En diktkonsert, kan man också säga, med premiär i april på G18 i Helsingfors.

– Detta är kompositören Carita Holmströms älsklingprojekt – hon har burit på idén sedan år 2004 och hennes dröm var att Szymborska skulle få se föreställningen, berättar dramaturgen Anna Simberg.

Författaren dog i lungcancer den 1.februari 2012 men skrev dikter ända in i det sista. Hennes sekreterare Michal Rusinek meddelar att de postumt kommer att ge ut hennes sista 14 dikter denna vår i Polen.

Den 18 april stiger Martina Roos, Carita Holmström, Niklas Häggblom och Tom Salomonsen, upp på scenen för att föra hennes budskap vidare. Anna Simberg har sammanställt en helhet av Szymborskas dikter som kallas UNDER – Därför lever vi. Simberg fungerar också som regissör för diktkonserten.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.