Fredagen 1 februari ordnar nätverket BIEN (Basic Income Earth Network) en diskussion om basinkomst i riksdagens medborgarinfo (Arkadiagatan 3, Helsingfors). Ny Tid skrev i nummer 1/2013 om den namninsamling till förmån för ett medborgarinitiativ om basinkomsten som inleds 1 februari.

I diskussionen som hålls klockan 14–16 medverkar privatpersoner, forskare (Heikki Hiilamo, Leena Eräsaari och Jorma Kalela) och politiker från stora delar av det politiska fältet (Li Andersson, Vf, Thomas Wallgren, Sdp, Outi Alanko-Kahiluoto, grön, Harri Jaskari, saml. och Tuomo Puumala, centern.) Sfp har ingen representant med i diskussionen, vilket i normala fall kanske inte skulle vara förvånande, men det faktum att ungdomsorganisationen SU:s ordförande Niklas Mannfolk i en intervju i Hbl ifjol våras sade sig stöda en modifierad version av basinkomst borde väl ha garanterat honom en plats i debatten.

Efter diskussionen, klockan 16.30, ordnas en folkfest på Narinken bakom Helsingfors gamla busstation.

Mer information (på finska) om basinkomstnätverket BIEN finns på webbplatsen http://perustulo.org.

 

Marcus Floman


Lämna en kommentar