Ojämn andra Think Helsinki, Think

av Janne Wass

Den andra Think Helsinki, Think ordnades den 4 september på Helsingfors universitet. Denna gång hade arrangörerna inte ett lika starkt affischnamn som skeptikern James Randi, som drog fullt hus i april. Däremot deltog hans indiska motsvarighet, Sanal Edamaruku, som i dag lever i exil i Finland efter att han avslöjat religiöst mirakelhyckleri i sitt hemland.

Vid sidan av Edamarukus föreläsning var det mest givande vetenskapskomikern Robin Inces uppträdande, som fick publiken att vika sig dubbel av skratt. Ben Goldacre kritiserade missförhållanden inom läkemedelstestningen och kom med en del aha-upplevelser, men det blev kanske för mycket facksnack på för snabb engelska för den finländska publiken.

Think Helsinki, Thinks upplägg med tankeväckande föreläsningar blandat med intelligent underhållning är ett fräscht grepp, men denna gång kändes en del av programmet lite malplacerat. Framför allt huvudartisten, den australiska komikern Sarah Kendall, föll nog utanför ramen, och hade inte riktigt koll på vare sig tillställningen eller publiken.

Text: Janne Wass
Foto: Oskar Skogberg

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.