Söker du en bladvändare för ditt barn i högstadieåldern? Magnus Nordin är en skicklig intrigmakare, också som van vuxen deckarläsare dras man med av den krypande spänningen i hans böcker.

Hans första ungdomsthriller Prinsessan och mördaren Augustprisnominerades år 2003 och blev vald till årets ungdomsdeckare. Också Förföljaren är så spännande att man har lust att tjuvläsa på slutet för att snabbt få veta vem som är skyldig. Unga flickor försvinner, de liknar alla varandra.

Någon i grå munkjacka förföljer dem, en åt gången, och tar reda på allt om dem. Någon har också konfiskerat fotografier av dem i deras hem. Är denna förföljare och enstöring den skyldige? Som alla goda deckarförfattare kan Nordin konsten att föra läsaren bakom ljuset. Man skall inte ta någonting för givet. Det gäller att läsa till slutet – och låta bli att tjuvläsa sista sidan.

Magnus Nordin: Förföljaren. Bonnier Carlsen, 2005.

 


Susanne Ahlroth

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.