Ny Tid har sina vänner i viken lite här och var. En av de trognaste är Anders R Johansson på Gotland, redaktör för hembygdsforskningstidskriften Heimdagar. Han har nu gett ut det fjärde bandet i sin serie Arbetarrörelse på en ö. I Flamman har Henning Süssner läst serien och konstaterar att satsningen är imponerande.
”På grundval av en uppenbarligen nästintill uttömmande genomgång av arkivmaterial, privata samlingar och familjealbum, kompletterat med intervjuer, har författaren kommit nära sin ambition att teckna en ’totalhistoria’ av Gotlands breda arbetarrörelse. En lika uttömmande redogörelse finns inte för något annat distrikt.”

SDP ska förnyas, framgår det av en notis i HS. Det räcker inte med den berömda avdelningen Tölö Unga Socialister, soc&kom-arnas gamla förening, utan det behövs en landsomfattande organisation. Den får namnet Nuor
sosialidemokraatit (NUS) och den ska ledas av ordförande
Eero Heinäluomas assistent Ismo Kainulainen. På något sätt leder detta tanken till president Putin och hans ungdomsorganisation Nasji och deras aktioner för att stötta sin idol.

34 år på samma arbetsplats, det är helt säkert inte modernt, man ska gå vidare till den ena utmaningen från den andra. Det tycks i alla fall ha varit så att Ny Tid erbjudit ständigt nya utmaningar, så lång tid har i alla fall gått sedan jag började här 1973 och det är inte heller utmaningarna som tagit slut, utan åldersstrecket som kommer emot. Detta är det sista numret jag gör och jag vill tacka för denhär tiden, för samarbetet med kolleger och medarbetare, men också för alla mer tillfälliga samtal med intervjuoffer och andra. Som journalist är man i en verkligt privilegierad position. Speciellt roligt är det att kunna avsluta med en positiv rapport från vänsterförbundets kongress, efter alla bedrövelser.
peter

Peter Lodenius

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.