Vänsterungas styrelse valde inför vänsterförbundets partikongress Sampo Villanen till ny generalsekreterare. Villanen är inte tidigare medlem i organisationen men har samarbetat med den via flera medborgarorganisationer. Under sin två-års period kommer han – enligt egen utsago – i första hand som ”outsider” öppet se över organisationens verksamhetsmodeller.
– Vi måste till exempel fundera över om vi borde försöka nå ut till andra människor än de som  rör sig i medborgarorganisationerna.
Valet av icke-medlemmen Villanen har betecknats som en strävan efter att grundligt granska organisationen också ideologiskt.
– Vänsterunga måste, på samma sätt som hela vänsterförbundet, till att börja med bli av med den i folkets breda led utspridda vanföreställningen om att vf skulle representera kommunism eller bara en liten grupp.
Villanen tar över posten som generalsekreterare i september. Framtill det färdigställer han sin doktorsavhandling om utnyttjandet av det offentliga rummet i städer.

red

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.