I veckans nummer är det premiär för Ny Tids Glokalkolumn som en av de temakolumner som turvis finns på sista uppslaget. Kolumnen är tänkt som en fortsättning på de Brev från (olika platser)-texter som genom åren har funnits i tidningen.
Först ut är Bert Bjarland, som tidigare skrivit Genuskolumner och Brev från Singapore, med att berätta om hur han blev miljonär i Saigon.
De andra glokalisterna 2008 är: Annika Sandlund, långtida kolumnist i Ny Tid som jobbar för UNHCR i Etiopien, Jocke Enegren, styrelsemedlem i Tigertext och journalist som blev innehållsproducent som blev representationsman i Katmandu där hans fru jobbar för WHO, Markus Drake som bor i Berlin och har skrivit både kolumner och annat i Ny Tid ända sedan han satt i fängelse som totalvägrare på 1900-talet.
Också i Stora kolumnen händer det saker. (Stora kolumnen är redaktionens term för den helsideskolumn som publiceras på nästsista uppslaget, sida 9 i det här 12-sidiga numret.) Vår illustratör Ea Söderberg har tagit sabbatsledigt fram till påsk, och vikarieras av Janika Norrgård, som är bildkonstnär och för tillfället bosatt i Prag.
Dessutom är veckans stora-kolumnist ny på den platsen: Nora Hämäläinen, filosofidoktorand som har ett förflutet både som skribent och styrelsemedlem i Tigern, vår understödsförening.
Ny Tids producent Bitte Westerlund tillsammans med Otto Ekman till höger och en av de aktuella medarbetarna i förklädnad.

RED

Lämna en kommentar