De grönas partikongress i St: Michel förra veckoslutet var en lugn partikongress utan stora personval. Arbetsminister Tarja Cronberg krävde bättre flexibilitet i arbetslivet för arbetstagaren. Riksdagsledamot Anne Sinnemäki talade om att mängden människor som är beroende av utkomststöd måste minskas. Europarlamentariker Satu Hassi sade att Finland är det enda land utan kärnvapen som ens funderar på ny kärnkraft.

De gröna godkände ett ställningstagande om att förnya grundlagen. Presidentens maktbefogenheter skall minskas. Det nya åldringspolitiska programmet godkändes. Även äldre människor ska ha rätt att bestämma över sitt liv. De gröna redovisade sin egen valfinansiering under partikongressen och krävde större öppenhet i denna fråga.

Under antihomofobiska dagen på lördagen ordnade de gröna ungdomarna ett jippo vid Mannerheimstatyn och klädde statyn i rosa blommor för att påminna om att en sexuell inriktning inte förändrar människans värde.

Ingela Wikman

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.