Ny Tids redaktion har i sommarvärmen berikats med två nya förmågor:

Ny layoutare är Jan Rosström, som redan tidigare hoppat in här några gånger som uppskattad semestervikarie. Jan beskriver sig själv som ”semiaktiv Amnestymedlem” och säger att han inte kan leva utan musik och sin longboard (ett nyinslag bland redaktionens fotgängare och cyklister). Efter att i hela sitt liv ha bott i Ekenäs och Borgå är han sedan årets början huvudstadsbo och utbrister med plötslig glöd: ”Jag har spenderat min första sommar i Helsingfors och älskar det!”

Sedan februari har Jan jobbat som layoutare på Kepa:s månadstidskrift Kumppani, vilket han fortsätter med jämsides med jobbet på Ny Tid.

Ny civare är Otso Harju som i våras blev student från Tölö Gymnasium. På frågan varför han valde Ny Tid säger han: ”Jag är intresserad av språk och skrivande, har prenumererat på Ny Tid i flera år och uppskattar speciellt kulturdelen i den”.

Annars läser Otso helst centraleuropeisk sekelskifteslitteratur, såsom Thomas Mann, och spelar gärna schack. Efter avslutad civiltjänstgöring väntar filosofi- och litteraturstudier vid Helsingfors universitet.

ML

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.