Den kringresande festivalen Kortfilm åt folket! bjuder redan för sjätte året på nordisk kortfilm i sensommarmörkret. Festivalen som inleds med visningar i Helsingfors den 24–27.8 går ut på att visa kortfilmer i caféer, barer och parker. Kortfilmen förs således till en publik som kanske inte annars kommer i kontakt med den. Tema för årets evenemang är kärlek. Filmerna representerar ett urval högklassiga inhemska, svenska och norska fiktionsfilmer, dokumentärer och animationer från de senaste åren.
Folket har möjlighet att njuta av kortfilmerna på Café Carusel i Brunnsparken, Restaurant Nolla i Kampen samt utomhus i Björnparken i Berghäll och på Tjärholmen utanför Kronohagen. Festivalen turnerar i Helsingfors enligt följande schema:
ti 24.8 kl.21.30 Cafe Carusel, Havsstranden 10
on 25.8 kl.21.30 Restaurant Nolla, Norra järnvägsgatan 21
to 26.8 kl.22 Björnparken, Berghäll
fre 27.8 kl.22 Konstens natt: Tjärholmens amfiteater, Kronohagen
Bland de medverkande filmerna kan man bl.a. nämna Patrik Eklunds Slitage (Sverige, 2009) som tilldelades huvudpriset på den nordiska kort- och dokumentärfilmsfestivalen Nordisk Panorama ifjol och Antonia Ringboms animation Isola.
Efter filmvisningarna i Helsingfors färdas festivalen till bl.a. Jyväskylä och Vasa.
För mera info se www.filmcentrum.fi

Lämna en kommentar