Den 18 oktober fick tidskriften Horisont ta emot kulturministeriets kvalitetspris på 10 000 euro bl.a. med motiveringen: ”Horisont har alltid hållit hög kvalitet och har stolta traditioner att förvalta som ett språkrör för en fri kulturdiskussion med hög ambitionsnivå. Man har speciellt noga bevakat framför allt litteraturen, med en omfattande recensionsavdelning. Under de senaste åren har man också satsat mycket på tidskriftens yttre, vilket resulterat i att Horisont både till form och innehåll är en välavvägd blandning av ungdomlig fräschör och gedigna traditioner.”

Förutom Horisont belönades serietidskriften Kuti, den filosofiska tidskriften niin & näin och den feministiska tidskriften Tulva.

Priset delades i år ut för andra gången.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.