Helsingforsaren Holger Rotkirch, med en karriär inom UM bakom sig, har utökat sitt innehav av  Tigertextaktier. Foto: Sunniva Ekbom

Helsingforsaren Holger Rotkirch, med en karriär inom UM bakom sig, har utökat sitt innehav av Tigertextaktier. Foto: Sunniva Ekbom

Den aktieemission som Tigertext Ab initierade för ett par veckor sedan väcker stort intresse. Hittills har ett drygt tjugotal aktieägare köpt nya aktier. Syftet är att säkerställa Ny Tids fortsatta existens.

– Ny Tid är aktuell, alert och försvarar viktiga moraliska och medmänskliga värden.

Det säger Holger Rotkirch, en av de Tigertext-aktieinnehavare som nu köpt fler aktier.

Vad var din första reaktion när brevet med Tigertext-aktieemissionen nådde dig?

– Hoppas att Ny Tid klarar krisen också denna gång. Måtte en bred grupp läsare vara villiga att stöda tidningen ekonomiskt för att trygga dess utgivning.

Varför valde du att igen understöda Ny Tid med aktieköp?

– Ny Tid är enormt viktig för mig på många sätt. Peter Lodenius långa analyser av världspolitiken och -ekonomin är unika och ger en insyn och en utblick som inte går att få i något annat medium i Finland. Kulturartiklarna är personliga med fräscha infallsvinklar. Nora Hämäläinens artiklar om olika samhälls- och filosofiska frågor var fascinerande och öppnade spännande perspektiv.

Hurdana artiklar borde det finnas fler av? Hurdana reportage?

– Jag är imponerad av det utbud som Ny Tid presterar varje vecka trots väldigt knappa ekonomiska resurser.

Var hittas nya Ny Tid-läsare?

– Ny Tid borde sträva till att nå flere finskspråkiga läsare, isynnerhet inom medie- och universitetsvärlden. Här kunde man ta exempel av Hbl:s aktiva kampanjer. Ny Tid är unik i Finland, det finns ingenting motsvarande på finska.

Hur definierar du Ny Tids läsarprofil?

– Jag skulle tro att Ny Tids läsare är mottagliga för nya infallsvinklar, att de gärna läser också längre analyser av situationer som andra medier inte tar upp till granskning och att de har ett aktivt kulturintresse.

Ditt första minne av Ny Tid?

Trygve Söderlings roliga, välskrivna och tänkvärda artiklar, Peter Lodenius politiska analyser på Tredje sidan, att Ny Tid sökte sig en egen intellektuellt ärlig väg bort från partistyrda tänkesätt.

 

text&foto Sunniva Ekbom

 

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.