Hållbar utveckling på Kabelfabriken

av Fredrik Sonck

Inom ramen för årets Sluta slösa-vecka kan man under veckoslutet besöka ”Återvinningsfabriken” på Kabelfabriken i Helsingfors.

Återvinningsfabriken är öppen för hela familjen och man kan bland annat delta i modevisningar, workshops och energiseminarier. Återvinningsfabriken håller öppet mellan tio och fem på lördag och söndag.

Temat för årets Sluta slösa-vecka har varit Hållbart i sällskap och arrangörerna har därför fokuserat på grupper, föreningar och andra sällskap. Hur kan organisationer arrangera evenemang och annan verksamhet på ett ekologiskt och socialt hållbart sätt

– En stor del av finländarna hör till en eller flere organisationer.  Organisationerna kan genom hållbara val verka för en bättre framtid för människorna och miljön och därmed uppmuntra sina medlemmar att välja på samma sätt i sitt liv, konstaterar Meri Heinonen, som är projektkoordinator för Sluta slösa-veckan, i ett pressmeddelande.

Sluta slösa veckan arrangeras av Återvinningsrörelsen. Bland de 20 medlemmarna finns organisationer som Marthaförbundet, Natur och Miljö, Kuluttajat-Konsumenterna och Finlands Scouter. Arrangörerna påpekar att hållbara verksamhetsmetoder naturligtvis bör främjas också efter Sluta slösa-veckan.

Under Sluta slösa-veckan 2012 kommer det att delas ut priser till de organisationer som lyckats komma upp med de bästa ekologiska idéerna.

Läs mer på webbplatsen www.nuukuusviikko.fi/tapahtumat eller Facebook.

Fredrik Sonck

 

Lämna en kommentar