Marcus Floman kommer från och med den här veckan att alternera som redaktionssekreterare på Ny Tid med My Lindelöf. Förutom arbetet som redaktionssekreterare kommer Floman också att jobba som producent på halvtid. Han har tidigare arbetat på Finlands flyktinghjälp som informationschef och samtidigt varit chefredaktör för tidningen Pakolainen.

Före arbetet på Finlands flyktinghjälp var Floman chefredaktör för vänstertidningen Libero och informatör för Vänsterunga. Floman har tidigare arbetserfarenhet bland annat från YLE:s redaktioner där han arbetat med nyhets- och aktualitetsprogram för både radio och teve. Under sina journalistikstudier vid Soc & kom jobbade han också som chefredaktör och redaktionssekreterare för Studentbladet.

Ny Tid är en bekant tidning för mig sedan gymnasietiden. Vi hade tidningen hemma hos oss och det var via den som jag började intressera mig för samhälleliga frågor.

Under mitten av 90-talet skrev han sina första texter för Ny Tid. De flesta handlade om samhällskritisk musik. Han har också skrivit flera personintervjuer med bland annat svenska författare. År 2005 var han ansvarig redaktör för ett temanummer om u-länder som gavs ut som en bilaga till Ny Tid.

På ett sätt är det bekant att börja jobba på Ny Tid, men det är också nytt och spännande att verkligen jobba här på heltid.

Efter en längre tid på finskspråkiga tidningar längtar han efter att igen få skriva på svenska.

– Jag ser fram emot att samarbeta med Ny Tids många medarbetare.

Fanny Fröman

Lämna en kommentar