Efter några års paus ordnar Vänsterförbundets landsstyrelse traditionellt fisksoppskalas i Nagu. Förutom fisksoppa och gott sällskap bjuds det på både politik och musik. Som inledare för de politiska diskussionerna har vi Hannu Katajamäki, som talar om regionutveckling, och Li Andersson, som har grundinkomst som tema. För musiken står det kreativa bandet Väinö Grön.

Hannu Katajamäki verkar som professor vid Vasa universitet och hans specialområden omfattar just landsbygdspolitik och regionutveckling. Li Andersson är lokalt förankrad i Åbo Gröna Vänster och sittande ordförande för de Vänsterunga, som bland mycket annat har en grundinkomstkampanj på gång.

Kalaset börjar klockan 13:00 och platsen är L’Escales så kallade båthus, bakom restaurangen. Det mera exakta programmet kommer att sättas upp på landsstyrelsens hemsida www.vanstern.fi.

Ifall du behöver inkvartering kan du kontakta den lokala arrangören Nina Söderlund, tfn 050-527 8180, e-post [email protected] eller kolla på www.nagu.net eller saaristo.org.

Red

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.