Miljöorganisationen WWF samlar i maj och juni in pengar till sitt arbete för Östersjön med hjälp av ett löp-jippo med namnet Spring för ditt hav (Juokse meresi edestä). Evenemanget består av sammanlagt tre löprundor som springs i Helsingfors på onsdagarna från och med den 29 maj. Först i tur står en runda i Fiskehamnen, de följande onsdagarna drar löparna fram i Sandviken och på Drumsö.

Arrangörerna önskar såväl nybörjare som rutinerade löpare välkomna. Inför varje runda kan deltagarna välja bland fyra till fem olika nivågrupper som alla leds av en finländsk proffsidrottare. Både privatpersoner och lag bestående av personal från företag kan anmäla sig.

Startskottet för löpningen vid Fiskehamnen går klockan 18 onsdagen den 29 maj men redan från och med klockan 17 ordnas det program i Slakthuset. Journalisten och programledaren Baba Lybeck leder ordet efter 17.30 och med är även Helsingfors biträdande stadsdirektör Pekka Sauri, simmaren Hanna-Maria Seppälä och WWF:s generalsekreterare Liisa Rohweder.

I fjol deltog sammanlagt ungefär 400 löpare i evenemanget och man lyckades samla in över 16 000 euro till skyddet av Östersjön. Biljetter kan köpas via evenemangets finskspråkiga hemsidor som finns på adressen juoksemeresiedesta.fi. Priset är 20 euro per runda, för dem som vill delta i alla tre rundor finns en kombinationsbiljett för 50 euro. Evenemangets beskyddare är ordföranden för WWF:s förvaltningsråd Pekka Haavisto och Hanna-Maria Seppälä.

Red.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.