”Familj, äktenskap – vad är de egentligen?” Så lyder rubriken för ett seminarium som under Helsinki Pride vill öppna den kyrkliga diskussionen om vad familjen och äktenskapet egentligen innebär. Seminariet ordnas i Berghälls församlings församlingshem på Brohomsgatan 28, torsdagen den 27 juni mellan klockan 15-18.

Arrangör är Gemenskapsrörelsen, en solidaritetsgrupp som stöder sexuella och könsminoriteter i kyrkor och kristna samfund. Gruppen vill främja ett människovärdigt sätt att förhålla sig till dessa minoriteter och motsätter sig diskrimineringen av dem i kyrkorna.

Seminariet den 27 juni inleds av författaren Kaari Utrio som talar om familjens historia i det finländska samhället. Den andra inledaren, professor Risto Saarinen ger en teologisk syn på vad som avses med familj och äktenskap.

Övriga medverkande är Liisa Tuovinen, Salla Ranta och Vesa Hirvonen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.