”Stort tack, alla konstnärer!”

av Ny Tid

Tigerns galamiddag och konstauktion blev en riktig succé förra fredagen. Tillställningen ordnades som ett led i föreningens kampanj för att trygga utgivningen av Ny Tid och inbringade över 9 000 euro (uppskattning vid denna tidnings pressläggning). Galamiddagen ordnades på fredsstationen i Helsingfors, där gästerna bjöds på en trerätters middag och god underhållning av auktionsförrättarna Silvia Modig och Markus Kåhre. Efterfesten slutade först en bra bit efter midnatt.

– Det är många människor som jag vill tacka för solidaritet och stöd: Alla middagsgäster och konstköpare som deltog, de förenings- och styrelsemedlemmar som hjälpte till med att ordna själva middagen och stod i köket, Silvia Modig och Markus Kåhre som höll i auktionen och Che Guevara och dj Hembränt som stod för musiken på efterfesten, säger Jenny Österman, ordförande för Tigern rf.

– Ett speciellt stort tack vill jag rikta till alla konstnärer som donerade verk till förmån för Ny Tid.

Själva understödskampanjen startade egentligen redan i våras, då föreningen värvade månatliga bidragsgivare bland sina medlemmar. I dagsläget kan Tigerns kassör Bert Bjarland registrera en stadig ström donationer som flyter in varje månad från flera tiotals medlemmar. I början av oktober översteg donationerna 9 000 euro.

– Tigerns kampanj, både de månatliga donationerna och galamiddagen nu senast, har överträffat mina förväntningar. Den generositet som så många olika människor visat på så många olika sätt har verkligen gett oss andrum – och ny styrfart, säger Ny Tids chefredaktör Fredrik Sonck.

 

Red


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.