En debatt har uppstått om den finlandssvenska flödesradions kvalitet efter att Hufvudstadsbladets redaktör Tua Ranninen i en kolumn kritiserat den som innehållslös. Enligt Ranninen ”avslöjar programledarna sin brist på allmänbildning” och sysslar med egocentriskt kallsnack och inbördes beundran.

Radio Vegas programledare Eva Franz svarar Ranninen på sin blogg Det är baksidan som räknas att hon blir ”stött, irriterad och arg när någon tar sig friheten att rita upp ett näbbigt likhetstecken mellan flödesradio och dålig radio”. Franz försvarar flödesredaktörernas ”ibland torftiga” snack med att det är ett hektiskt arbete med mycket att tänka på och en situation som ständigt lever och förändras. Hon skriver att man inte kan jämföra till exempel radiodokumentärer med flödesradio, eftersom programledarna ofta inte har mer än ett par timmar på sig att läsa in sig på upp till fem ämnen per sändning. Franz kritiserar även Ranninen för att hon gör antaganden om arbetsförhållanden hon inte känner till.

 

Red.


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.