Wasa Teater kan bli Årets teater

av Ny Tid

Wasa Teater tävlar om titeln Årets teater tillsammans med tre andra grupper, meddelar föreningen Finlands teatrar.

Enligt motiveringen är Wasa Teater ”en teater där personalen trivs, och Wasa Teater har stor betydelse för sitt eget område i Österbotten. Vid teatern utförs mycket arbete inom publikfostran och man söker fördomsfritt nya samarbetsmodeller.”

Finalisterna utsågs av en jury, som bestod av Maria Lundström, konstnärlig ledare för Teater Viirus, Tanssiteatteri Rimpparemmis konstnärliga ledare Matti Paloniemi, Svenska Teaterns chef  Johan Storgård, Rovaniemen teatteris chef  Juha Vuorinen samt Finlands Teatrar rf:s vd Tommi Saarikivi.

De andra kandidaterna är Seinäjokis stadsteater, Tanssiteatteri Rimpparemmi, samt dansteatern Tero Saarinen Company. Vinnaren utses den 9 mars.

Fjolårets vinnare var Teater Viirus.

Red

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.