Nya tider på webben

av Sonja Vuori

Ny Tid har en ny webbsida som är mer användarvänlig och som visuellt ligger närmare månadsmagasinets stil. Det är enklare att hitta artiklar med hjälp av olika kategorier och dessutom publiceras numera unikt material varje vecka på webben: ledare, videointervjuer, aktuella teaterrecensioner, med mera.

– Det är frilansande visuella journalisten Julius Uusikylä som står bakom redesignen.

Det är viktigt att ha en sajt som representerar den fysiska tidningen. Stilen på webben signalerar nu detsamma som den förnyade papperversionen. Sidan är fräschare, det är behändigare att bläddra mellan olika artiklar och enklare att dela dem på sociala medier, och det finns mera utrymme för bilder, säger Uusikylä.

Han berättar att han ville göra sidan mer tillgänglig för läsaren, vilket inte bara innebär att det ska vara enkelt att hitta material, utan också att detta ska gå att läsa på vilken plattform som helst.

– Den viktigaste utgångspunkten för arbetet var att den nya sidan ska ha en så kallad responsiv design, det vill säga fungera lika bra på en bordsdator och en mobiltelefonskärm.

En sak som Uusikylä särskilt vill lyfta upp som något unikt och extra intressant för Ny Tids webbsida, är att där finns ett artikelarkiv som går hela tjugo år tillbaka i tiden, till år 1994.

– Det är helt fantastiskt, där finns över sextusen artiklar!

På den helomgjorda första sidan finns nu en plats där en slumpmässig artikel ur arkivet lyfts fram – en chans att hitta bortglömda pärlor. På första sidan ser man också enkelt de senaste kolumnerna, artiklarna och recensionerna. Uusikylä och redaktionen tar gärna emot feedback på den nya webbsidan för att göra den ännu bättre.

Text: Sonja Mäkelä
Foto: Janne Wass

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.