Ny redaktör på Horisont

av Ny Tid

Kulturtidskriften Horisont har fått en ny finländsk redaktör. Sonja Vuori efterträder Camilla Lindberg på posten. Vuori är bekant för många av Ny Tids läsare eftersom hon har varit verksam hos oss som redaktionssekreterare. Hon har också varit redaktör för kulturtidskriften Kontur och teaterredaktör på Hufvudstadsbladet. Numera är Vuori scenkonstkritiker, frilansskribent och skrivkursledare. Hon är bosatt i Raseborg.

– Redaktörskapet passar perfekt in som en fast del i frilanstillvaron, och ger mig möjlighet att jobba med det jag älskar mest – text och kultur, säger Vuori i ett pressmeddelande.

Vuori vill arbeta för att Horisont ska fortsätta vara en angelägen, finlandssvensk kulturtidskrift.

– Tankeväckande och inspirerande läsning i ett visuellt njutbart paket är grunden. Jag vill också gärna göra närvaron på nätet och i sociala medier mer dagsaktuell. Det är trevligt om det kan finnas en gemenskap kring tidskriften och att skribenter, redaktörer och läsare kan föra samtal i olika former.

Anna Remmets fortsätter som tidskriftens andra redaktör.

Horisont ges ut av Svenska Österbottens litteraturförening och fick 2020 pris som ”Årets kulturtidskrift”.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.