Framgångsrik emission för Ny Tid

av Fredrik Sonck

Tiden för Ny Tids och Tigertext Ab:s aktieemission gick ut i slutet av april. Totalt har Tigertext Ab fått in 14 400 euro i nytt aktiekapital, vilket motsvarar 144 sålda aktier. Summan förväntas stiga ytterligare, eftersom alla inbetalningar inte registrerats när denna tidning går i tryck.

– Många bäckar små blir en stor å sägs det ju. Detta stärker Ny Tids ekonomisk grund, även om det ju inte är meningen att aktiemissionsvinsten skall gå till att täcka vardagskostnader, säger Laura Lodenius, styrelseordförande för Tigertext Ab.

Hon är också nöjd med att själva ägarbasen breddats.

– Och fortfarande hoppas vi att folk dessutom hjälper oss med att sprida Ny Tid, att man beställer Ny Tid som present och utmanar andra att beställa Ny Tid. En finlandssvensk, rödgrön kulturtidning med globalt politiskt innehåll är vad som behövs i dessa tider! Att ge sitt stöd till Ny Tid är ett sätt att ta ställning.

Under slutet av april månad köpte följande personer nya aktier i Tigertext Ab: Frank Borg, Birgitta Boucht, Erland Eklund, Emelie Enckell, Sanna Erkko, Joakim Groth, Hannu Holm, Janina Jansson, Rabbe Kurtén, Margaretha Mickwitz, Carita Nyström, Johannes Salminen, Kalle Salminen, Fredrik Sonck, Johanna Söderholm och Åbo Gröna Vänster.

Under denna månad kommer Tigertexts styrelse att behandla emissionen på ett möte. Därefter kommer nya och nygamla aktieägare att får aktiebrev per post.

Eventuella frågor kan mejlas till [email protected].

Fredrik Sonck

 

Lämna en kommentar