Astra Nova får ny chefredaktör

av Fredrik Sonck

Helsingforsbon Sara Eriksson tar över som ny chefredaktör för Astra Nova från och med den 1 juni, då Karmela Bélinki går i pension. Eriksson studerar litteratur och historia vid Helsingfors universitet och är tidskriftens nuvarande redaktionssekreterare.

I höst står tidskriften också inför en genomgripande förnyelse. Den grafiska profilen ska göras om och aktiviteten på webben ska öka.

– Jag vill få läsaren att tänka till och tänja på sina gränser. Vi ska ge nya perspektiv och väcka känslor, säger Sara Eriksson i ett pressmeddelande.

Ambitionen är att Astra Nova ska vara en samlande kraft för feminister på svenska i Finland. Tidningen vill stärka sin nordiska profil genom att utveckla samarbetet med andra feministiska aktörer, både i Finland och i våra grannländer.

– Jag brinner för jämställdhetsfrågor och vill ge Astra Nova en tydligare feministisk linje. Vi vill skapa debatt och kommer att synas och höras på många håll, säger Eriksson.

Astra Nova grundades år 1919 och är en av Finlands äldsta kulturtidskrifter. Ifjol  valdes den till årets finlandssvenska kulturtidskrift.

Text Fredrik Sonck
Foto Fredrik Willberg

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.