Ny Tid fick kvalitetstidskriftspris

av Ny Tid

Undervisnings- och kulturministeriet har idag överräckt årets kvalitetstidskriftspris till Ny Tid.

Priset på 10 000 euro ges varje år åt tidskrifter som ”upprätthåller en särskilt kvalitativ samhällelig diskussion om kulturen, vetenskapen, konsten eller det religiösa livet. Priset är en erkänsla för tidskriftens kvalitet, okuvlighet och utvecklingsvilja. Ministeriet beviljar priset efter att ha hört kulturtidskriftsnämnden”.

– Kvalitetspriset är mycket välkommet. Delvis rent ekonomiskt eftersom Ny Tids ekonomi behöver alla vitamininjektioner den kan få, men också som en bekräftelse på att vi gör ett viktigt arbete. Den erkänsla vi nu får vill vi dela med alla frilansande medarbetare, säger Ny Tids chefredaktör Fredrik Sonck.

Priset överräcktes av kulturminister Paavo Arhinmäki.

 Läs också undervisnings- och kulturministeriets prismotiveringar

Red.

Lämna en kommentar