Seriediskussionen fortsätter på bokmässan

av Ny Tid

Ny Tids temanummer om seriekonsten och samhällskritiken har förverkligats med bidrag av Oskar Öflunds stiftelse och Kulturfonden för Sverige och Finland. Det första temanumret, Ny Tid 38/2013, fokuserade på Finland, medan det andra, Ny Tid 42-43/2013, i huvudsak presenterar svenska serietecknare. Redaktionen vill tacka bidragsgivarna och alla serietecknare som godkänt återpublicering av sina verk.

Under bokmässan i Helsingfors skall temasatsningen diskuteras offentligt på Edith Södergran-scenen. Torsdagen den 24 oktober klockan 12.30 öppnar Ny Tids chefredaktör Fredrik Sonck ett samtal om serien som en allt populärare form för samhällskritik. Vad ligger bakom seriernas framgång? Och i vilken historisk och medial kontext kan de förstås?

Ytterligare ett scenframträdande i Ny Tids regi blir det under bokmässan: Söndagen den 27 oktober klockan är det den nya arbetsmarknaden och det växande prekariatet av ungdomar, immigranter och lågavlönade kvinnor som skall lyftas fram.

Redaktionen vill också uppmuntra läsare att besöka den monter där vi huserar, i år i samarbete med en handfull andra finlandssvenska kulturtidskrifter. Montern ligger precis vid Edith Södergran-scenen. På lördagen klockan 11.30 ordnas även en diskussion om tidskrifternas framtid, med Thomas Rosenberg som moderator.

Red


Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.