Lystring Österbotten!

av Ny Tid

Vill du hjälpa Ny Tid att hitta fler läsare i Österbotten och tjäna en liten slant på kuppen? Bor du i Österbotten och är intresserad av att skriva för Ny Tid? Ta då kontakt med redaktionen.

I slutet av augusti höll Ny Tids redaktion, Tigern och övriga Ny Tid-vänner kampanjmöte för att bland annat fundera på hur vi ska få fler prenumeranter till tidskriften. Detta krävs som känt för att vi ska rida ut den ekonomiska kris som uppstått efter att Vänsterförbundet i april beslöt att slopa sitt stöd till Ny Tid. Mötet kom fram till att ett viktigt område där Ny Tid kunde ha bättre synlighet är just Österbotten.

Att de österbottniska prenumeranterna under de gångna decennierna minskat har säkert många orsaker, men en är utan tvekan geografisk. Ny Tid har inte längre ekonomiska resurser för att hålla sig med en Österbottenredaktör, och resekostnaderna blir snabbt stora om redaktionen ofta besöker den landsändan. Under veckotidningstiden fanns dessutom sällan tid att företa långa arbetsresor.

Vill du alltså göra intervjuer i Österbotten eller recensera konst och kultur i landskapet, eller bidra med övrigt material, är vi på redaktionen tacksamma. Vi tar också gärna emot artikelidéer och tips.

Men det räcker inte med att vi skriver mer om Österbotten, utan vi måste också få ut tidningen till österbottningarna. Vi letar efter Ny Tid-ombud som kan tänka sig att mot provision värva prenumeranter och sälja lösnummer, och i övrigt tala varmt om tidningen bland släkt och vänner. (Ombud sökes också för andra orter).

Red

För mer information, kontakta chefredaktör Janne Wass: [email protected]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.