Shiraz Lane är bästa vänner

av Janne Wass

Shiraz Lane är ett finländskt band som på en kort tid seglat upp som ett av de mest lovande hårdrockgrupperna i Finland. Bandets första EP utkom för drygt ett år sedan, och deras energiska, gladlynta glam-inspirerade rock vände många huvuden. Inte minst finlandssvenska Hannes Ketts glassplittrande rena falsettsång väckte stor beundran, och det tog inte länge före bandet fann sig med en skivkontrakt med ett stort bolag. Ny Tid träffade Kett backstage på South Park Festival i Tammerfors 11 juni 2016 för att diskutera bandets musik och snabba uppsegling på rockhimlen. Kett själv säger att kometkarriären delvis är en schimär, och att det ligger långvarigt arbete bakom.

– Det är skönt, för vi har själva jobbat med det och sökt vårt sound i sex år – vår första spelning var 2011. Så vi har jobbat på länge, och vi visste att genombrottet skulle komma.

Shiraz Lane på South Park 2016.

Shiraz Lane på South Park 2016.

När jag drar paralleller till andra artister nämner jag de klassiska Def Leppard och Skid Row – man kunde kanske lägge till Poison, även om soundet inte är lika slipat – och forna tonårsidolerna Hanson, på grund av den poppigt positiva energin i Shiraz Lanes sound.

– Haha, Hanson, det är bra, jaghar faktiskt gillat Hanson. Mmbop, back in the day, skrattar Kett.

En orsak bakom bandets popularitet säger Kett att är det faktum att alla bandmedlemmar är goda vänner också privat, och har varit det sedan länge. Alla bandmedlemmar bor för tillfället på en kvadratkilometers radie.

Text, foto & video: Janne Wass

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.