Greta Thunberg ”Årets person” i Time Magazine

av Ny Tid

Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg har valts till Årets person i den prestigefyllda amerikanska tidskriften Time Magazine. I en lång artikel kartlägger Time hennes meteoriska resa från anonym, 15-årig skolelev till en av världens mest berömda personer och galjonsfigur för en hel generation av klimataktivister.

”Thunberg är inte ledare för något politiskt parti eller en intresseorganisation. Hon är inte den första som ringt i varningsklockan för klimatkrisen, inte heller är hon den som är bäst kvalificerad för att lösa den. Hon är varken vetenskapsman eller politiker. Hon har inte tillgång till någon av de traditionella verktygen för inflytande: hon är inte en miljardär eller en prinsessa, en popstjärna eller ens fullvuxen. Hon är en vanlig tonårsflicka som genom sitt mot att stå upp mot makteliten och säga som det är blev en ikon för en generation. Genom att klargöra ett abstrakt hot med hjälp av brinnande raseri, blev Thunberg den mest övertygande rösten om den största faran som hotar vår planet.”, skriver Time.

 

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.