Linnea Stara ny vd för TINFO

av Ny Tid

Organisationen Teaterinfo Finland, eller TINFO, har valt fil.mag. Linnea Stara till ny vd.

— I mitt kommande arbete är det möjligt att granska teaterns utveckling från en central plats, och förutberäkna det som möjligen kommer att ske. TINFO:s statistikinsamling berättar om teaterns tillstånd, trender och om publikens förhållande till scenkonsten på en nationell nivå. Genom TINFO:s informationskanaler och mobilitetstjänster främjar TINFO finländsk scenkonst och lyfter stolt upp såväl verk som aktörer, också över gränser, säger  Stara enligt ett pressmeddelande. 

Stara är från tidigare bland annat känd som teaterkritiker för Hufvudstadsbladet och dramaturg på Svenska Teatern. Som bäst arbetar hon som verksamhetsledare på de finlandssvenska dramatikernas intresseförening Labbet tillsammans med Christoffer Mellgren

— Linnea Staras kunskap om teaterbranschen i förhållande till det kommande direktörsarbetet på TINFO har både djup och bredd. Hennes uppfattning om den kommande arbetsbilden är varierande, mångsektoriel, internationell och samtidigt realistisk. Dessutom är hennes kännedom om teaterfältet gedigen. Allt det här gör Linnea Stara till det bästa möjliga valet att leda TINFO”, säger TINFO:s styrelseordförande, teaterchefen Mikko Kanninen.

TINFO är teaterns och scenkonstens sakkunnigorganisation i Finland. TINFO ansvarar för branschens statistikinsamling och agerar som mentor och samarbetspart för internationell mobilitet, samt producerar kommunikationsmaterial om finländsk teater, finländska verk och scenkonstnärer. Stara tillträder på tjänsten i september, då nuvarande direktören Hanna Helavuori övergår till undervisnings- och skrivuppdrag.

Foto: Linda Sundberg

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.