Nej Stefan och Staffan, Ny Tid finns nog också på papper

av Janne Wass

Ny Tids redaktion har under de gångna veckorna nåtts av flertalet oroliga förfrågningar om huruvida redaktionen lagt ner papperstidningen, och eftersom den här missuppfattningen verkar vara rätt utbredd, så vill vi nu gärna lägga punkt för spekulationerna. Nej, Ny Tid utkommer fortfarande i tryckt form, och det finns inga planer på att lägga ner papperstidningen.

Orsaken till oron lyder ”Fritt fram med Stefan och Staffan”, denna långkörare på Yle Vega, där Stefan Lundberg och Staffan Bruun sedan 1997 banat väg för pladderradion, och ibland tycks säga precis vad spottet för till mun. I programmet som sändes den 12 december lät duon förstå att Ny Tid i dagens läge endast skulle finnas på nätet, vilket naturligtvis inte är fallet. Ny Tid utkommer, som den gjort under de senaste fem åren, med tolv 68-sidiga nummer i året.

Det här är tyvärr inte första gången Stefan eller Staffan går ut med vilseledande påståenden om Ny Tid i Svenskfinlands största radiokanal, och jag framställer här en from önskan om att de skulle sluta med detta. Som motvikt till Ikeakatalogen föreslår jag också att de börjar prenumerera på Ny Tid (på papper!), det går enkelt att teckna en prenumeration här.

Lämna en kommentar