Vi höjer prenumerationen

av Ny Tid

Ny Tid höjer prenumerationen – på två olika sätt. De goda nyheterna är att prenumerationsintäkterna har ökat med drygt tio procent under 2015 tack vare fler prenumeranter. De dåliga nyheterna är att ökningen inte täcker det hål som uppstår i budgeten 2016 på grund av Vänsterförbundets indragna presstöd, samt bortfallet av det stöd vi fått från Utrikesministeriet för att göra sommarnummer om utvecklingssamarbete.

I kombination med inflationen och höjda postningsavgifter medför det att vi är tvungna att höja prenumerationsavgiften. Från och med 1.1.2016 kostar en fortlöpande prenumeration 72 euro per år. En tidsbunden ettårsprenumeration kostar 82 euro, och de övriga tidsbundna prenumerationerna höjs i samma grad.

Ny Tid har under 2015 tack vare fler prenumeranter och vissa inbesparingar nästan helt lyckas arbeta bort det underskott som understödsföreningen Tigern under tidigare år täckt. Med bortfallet av UM:s och Vf:s stöd skulle resultatet för 2016 ändå utan några åtgärder landa på minus 44 000 euro.

Men: Tack vare den höjda prenumerationsavgiften och ett fortsättningsvis stigande antal prenumeranter, kan vi inbringa kring 13 000 euro extra nästa år. Ytterligare 20 000 euro räknar vi med att beta av med hjälp av höjda fondstöd och annonsintäkter, samt olika inbesparingar. Således hoppas vi kunna täcka 33 000 euro av budgethålet, vilket skulle lämna kring 10 000–15 000 euro för Tigern att skjuta till.

För att uppväga nästa års höjda prenumerationsavgift erbjuder vi Ny Tid till extra billigt julklappspris! Se annonsen på sidan 40!

Red

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.