Premiär för Ny Tid-film på söndag

av Ny Tid

Dokumentärfilmaren Fanny Malmberg har i två års tid följt med arbetet på Ny Tids redaktion, vilket resulterat i en tvådelad dokumentärfilm, som sänds på Yle Fem söndagen 18.12 kl. 20.00. I dokumentärens första del Ännu i tryck följer Malmberg med arbetet med Ny Tids utgivningsreform som resulterade i att tidskriften i januari 2015 övergick från veckotidning i tabloidformat till månadstidning i magasinformat.

Den andra delen Kampen om pengar inleds med chockbeskedet att presstödet från Vänsterförbundet dras in. Dokumentären följer med hur chefredaktör Janne Wass och redaktionssekreterare samt producent Lasse Garoff jagar ekonomiska lösningar för att trygga utgivningen.

Filmen är skriven och regisserad av Fanny Malmberg och producerad av Axxell utbildning Ab samt Våga Media.

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.