Filmstuderande praktikant på Ny Tid

av Ny Tid

Under mars och april förstärks Ny Tids redaktion av 27-åriga helsingforsaren Olga Pemberton, som utför arbetspraktik från yrkeshögskolan Arcada på redaktionen. Pemberton studerar manus och regi för film och tv och har bland annat gjort dokumentärfilm i Sydafrika. Vid sidan av studierna jobbar hon med barn, tycker om att skriva och är involverad i ett projekt for att grunda en ny typ av naturskyddsförening.

Varför valde du att utföra arbetspraktik just på Ny Tid?

– Jag är intresserad av journalistik och skrivande. Min skola har också ett samarbete med Soc&kom, så jag kunde göra breddstudier i reportageskrivande. Så jag har valt att så att säga fördjupa mina studier in i det journalistiska området, fastän min utbildning är främst en film och tv-utbildning.

Har arbetet motsvarat dina förväntningar så här långt?

– Absolut! Och hade alltså helt positiva förväntningar. Är glad men också lite chockad över att min första uppgift blev att skriva ett stort reportage om hälsovårdsreformen … Men det är absolut bättre att få mer ansvarsfyllda uppgifter än att koka kaffe.

Vilka är dina framtidsplaner efter praktiken?

– Jag har många framtidsplaner. Jag skulle inte säga att de koncentrerar sig till ett område eller branch. Men hoppas att jag i framtiden kommer att kunna jobba med att skriva, göra film och också arbeta politiskt, fastän de sakerna kan gå hand i hand.

Vad tror du att du kommer att ta med dig från praktiken?

– Jag har fått ett jättebra stöd med att utveckla mina texter. Det jag kommer att ta med mig är i alla fall en större kunskap och säkerhet i att skriva journalistiskt.

Red
Foto: Janne Wass

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.