Heidi Kivekäs ny verksamhetsledare för Animalia

av Ny Tid

Samhällsvetaren Heidi Kivekäs har anställts som ny verksamhetsledare för djurrättsorganisationen Animalia, efter att tidigare verksamhetsledaren Mai Kivelä valdes till riksdagen från Vänsterförbundet. Kivekäs arbetade redan 2017-2018 som vikarierande verksamhetsledare. 

Enligt ett pressmeddelande från organisationen kommer Kivekäs att fortsätta lobbningsarbetet med att få igenom förändringar i djurskyddslagen. 

– Det känns otroligt att lagen förberetts sedan 2011 och vi till och med gått bakåt i vissa frågor, säger Kivekäs enligt pressmeddelandet.  

Kivekäs påminner om att 139 000 personer skrivit på Animalias upprop om stärkt djurskydd, och att fem av tre regeringspartier (SPD, Vf, Gröna) har uttryckt stöd för samma åtgärder som Animalia efterlyser.

– Det här borde synas i den nya djurskyddslagen. 

Kivekäs hoppas till exempel att en utfasning av pälsdjursnäringen ska komma till stånd. Enligt henne stöder 69 procent av finländarna en dylik utveckling, direkt eller indirekt. 

Enligt Kivekäs är det oansvarigt att vi håller fast vid gamla ohållbara mönster, som djurproduktion, trots att den bidrar till klimatförändringen. Hon menar att jordbruksstöden bordes riktas till odlingen av mer etiskt och miljömässigt hållbart växtprotein.

Foto: Animalia

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.