Tre frågor till Lasse Garoff

av Janne Wass

som efter närmare fem år på Ny Tid börjat arbeta som teater- och scenkonstredaktör på Svenska Yle.

1. Hur har det nya jobbet börjat?

Jobbet har börjat bra. Yle känns förvirrande stort, men arbetsgemenskapen är jättepositiv och det finns en stor öppenhet för ambitiösa idéer och nytänk. Jag ser mycket fram emot att komma in i arbetsrutinerna och börja omsätta mina idéer i praktiken.

2. Vad är mest intressant inom den finlandssvenska teatern just nu?

Den finlandssvenska teatern har ibland känts en smula isolerad, men en väldigt intressant trend är att flera institutioner aktivt söker sig utanför det “trånga rummet” och bygger kontakter till det finska fältet och till det övriga Norden och Europa. Det är förstås fråga om en lång utveckling, men tyder på nyfikenhet och en vilja att bredda sina referensramar.

3. Vad vill du hälsa till Ny Tids läsare?

Sprid Ny Tid till era vänner och bekanta! Tidskriften är ett så rent uttryck för en frisk aptit på kunskap och bildning att alla som får ta del av den är lyckligt lottade.

Foto: Janne Wass

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.