Bli Ny Tids redaktionssekreterare!

av Ny Tid

Ny Tid söker ny redaktionssekreterare på fast anställning från och med mitten av juli 2020. Börja jobba på Finlands bästa kultur- och samhällstidskrift!

Tjänsten är på 50 procent, så att redaktionssekreteraren periodvis (3 eller 6 månader, enligt överenskommelse) arbetar fem dagar i veckan, och sedan är “ledig” motsvarande 3 eller 6 månader framöver. Passar till exempel att kombinera med projekt- eller frilansarbete, eller studier. Lön utbetalas dock för alla månader. Arbetstiden är 7,5 timmar om dagen eller 37,5 timmar i veckan, för de perioder då du är på jobb. Arbetstidpunkten är flexibel och en viss grad av distansarbete är möjlig (möjligen en mycket hög grad, beroende på hur coronakrisen utvecklas). I regel arbetar vi under vardagar och visst kvällsarbete utförs då tidningen ska i tryck.

I arbetet ingår planeringen av tidningens innehåll i samråd med resten av redaktionen, redigering av texter, med specialfokus på tidningens kulturinnehåll, att sköta recensionsverksamheten och hålla kontakt med
Ny Tids kolumnister, samt i viss mån produktion av egna texter.

Vi förutsätter att:

Du har en stark svenska och ett gott språköra

Du har erfarenhet av redaktionellt arbete eller motsvarande

Du arbetar väl i en redaktionsgemenskap

En viss förkunskap om finlandssvensk kultur är nyttig, men inte nödvändigtvis avgörande.

Lönen motsvarar 57 procent av en månadslön på 2550 euro, dvs 1456 euro.

Skicka en fritt formulerad ansökan med CV och arbetsprover till chefredaktör Janne Wass, [email protected]i senast 31.5.2020.

Vi kallar till intervju under första veckan i juni.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.