Osäker höst för Tigern

av Ny Tid

Ny Tids utgivarförening Tigerns kultur- och medlemsverksamhet påverkas fortfarande av coronaläget.

Under augusti kom det väntade beskedet att Helsingfors bokmässa ställs in. Detta är ett hårt slag också mot tidskriftsbranschen. Finlands största litterära evenemang är en tillställning där många brukar dyka upp för att förnya sina prenumerationer eller bekanta sig med Ny Tid, så den har en viss ekonomisk betydelse.

För att kompensera bortfallet av den litterära diskussionen planerar Ny Tid under hösten att ordna ett antal mer eller mindre virtuella Klubb Tigrar med litteratur som tema, men detta kräver att vi får lite extra finansiering från fonder och stiftelser.

Vad gäller det ekonomiska bortfallet, vänder vi oss igen till Ny Tids läsare och vänner: Gå med i Tigern, bli månadsdonator och framför allt: prenumerera, köp gåvoprenumerationer och rekommendera Ny Tid till alla du känner!

Något positivt har vi också att berätta. Ny Tid har nämligen förstärkts av en praktikant på sensommaren. Benjamin Rosenlund medverkar redan i detta nummer, och ni kommer att få läsa hans texter även i oktober – åtminstone.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.