Kategoriarkiv: Evenemang

Bli en tiger – vinn bokmässobiljetter och brunch!

Ny Tids utgivarförening Tigern rf lottar ut biljetter till Helsingfors bokmässa för två personer (inkl. brunch) bland dem som lämnar in medlemsansökan innan denna veckas slut.

Ett medlemskap i Tigern kostar 30 €/år och biljetternas sammanlagda värde är 68 €. Helsingfors bokmässa går av stapeln 25-28.10.2018 i Mässcentret i Helsingfors.
Tävlingen pågår till 21.10, och vinnaren kontaktas måndagen 22.10. Mer info finns i tävlingsblanketten nedan.

powered by Typeform
Tigern rf är en politiskt obunden kulturförening som ger ut tidskriften Ny Tid och främjar debatt och idéspridning genom att ordna diskussioner och kulturevenemang.
Ett medlemskap förpliktar inte till något annat än att du betalar medlemsavgiften på 30 €/år, men bidrar till att försäkra att Ny Tid utkommer även i framtiden.
Mer info om Tigern finns på föreningens webbsida.
Red

Ny Tid Goes Åland: Klubb Tigern 22.3

Tidningen Ny Tid landar i Mariehamn med sin kulturklubb Klubb Tigern torsdagen 22.3 kl. 19.00. Nya Ålands chefredaktör Anna Björkroos, Ny Tids chefredaktör Janne Wass och sociala medier-experten Mats Adamczak diskuterar fake news, klickjournalistik och sociala medier och ett både globalt och åländsk perpektiv.
Diskussionen leds av kulturproducenten Jesper Karlsson.
För musiken står Yohan Henriksson.

Kom och lyssna på diskussion, träffa gänget bakom Ny Tid, och njut av bra musik och trevlig samvaro! Här hittar du Facebookevenemanget.

Inträdet är fritt, men vi tar gärna emot frivilliga donationer för att täcka kostnaderna.

Plats: Indigos övre våning.
Tid: 22.3. kl. 19.00.

Välkommen!

Red

Diskussionen om bostadslöshet går vidare

Med anledning av Ny Tids temanummer om boende diskuteras bostadslöshet vid ett diskussionstillfälle på Arkadia Bookshop måndagen den 28 april.

I diskussionen deltar Agnes Stenius-Ayoade, läkare som arbetat med bostadslösa, och lokalpolitikern Mia Haglund, Vänsterförbundet. Stenius-Ayoade berättar om sitt arbete och dess utmaningar på sidorna 10-11 i denna tidning. Mia Haglund medverkar med en kolumn på sidan 18.

Hur ser situationen för bostadslösa ut i dagens Helsingfors? Vem blir bostadslös, och varför? Och hur kunde samhället bäst hjälpa de bostadslösa? Det är några av frågorna. Diskussionen börjar klockan 17.00 och modereras av Ny Tids chefredaktör Fredrik Sonck.

Red

Arbete diskuteras på Arkadia

Hur har arbetsmarknaden förändrats sedan slutet av 1900-talet och hur bra har fackföreningsrörelsen kunnat svara på förändringarna? Hur kunde vänstern stärka sin roll som försvarare av snuttjobbare?

Detta är några av frågeställningarna då vänsterföreningen Röda Rummet i samarbete med Ny Tids understödsförening Tigern ordnar en diskussion kring Ny Tids temanummer om den nya arbetsmarknaden (Ny Tid 13-14/2013). Medverkar gör bland andra forskardoktor Mika Helander, filosofen och den akademiska snuttarbetaren Nora Hämäläinen, samt Ny Tids chefredaktör Fredrik Sonck.

Diskussionen ordnas på Arkadia Bookshop (Nervandersgatan 11, Helsingfors) tisdagen den 21.5 klockan 18.00. Inträdet är frivilligt och alla är välkomna, hälsar arrangörerna.

Ny Tid, arbetarlitteratur och Helsingfors bokmässa

Som vanligt finns Ny Tid på plats då det drar ihop sig till bokmässa i Helsingfors mässcentrum 28 – 31 oktober. Den finlandssvenska tidskriftsmontern 6f37, är den exakta positionen.
Ny Tids redaktion är naturligtvis på plats och den som vill passa på att diskutera tidskriften, ge feedback eller föreslå teman som borde uppmärksammas på dessa sidor är hjärtligt välkommen att titta in. Nytryckta T-skjortor finns till försäljning, tidningar är gratis och så ordnar Ny Tid en liten tävling …
På Edith Södergran-scenen håller Ny Tid dessutom i trådarna för två olika diskussioner.

Torsdagen den 28 oktober klockan 16.30 är temat ”Arbetare eller klassresenär?”. Utgående från detta temanummer diskuterar kulturjournalisten Tuva Korsström och ytterligare någon medverkande ur detta nummer dagens arbetarlitteratur. Är det kanske problematiskt att mycket av dagens arbetarlitteratur skrivs av akademiker med arbetarbakgrund? Borde vi hellre tala om klassresenärslitteratur? Moderator är Nora Hämäläinen.

Fredagen den 29 oktober klockan 16.30 är rubriken för diskussionen ”Mellan kulturbevakning och samhällsdebatt”. Hur viktigt är det att kulturbevakningen emellanåt granskar samtiden och litteraturen ur ett politiskt perspektiv? Och när riskerar kritiken att bli propaganda? Deltagare i diskussionen är Svenska Yles kulturjournalist Sebastian Bergholm och författaren Siri Reuterstrand som är ordförande i Föreningen för Sveriges kulturtidskrifter. Fredrik Sonck är moderator.

Ny Tids moderskapslediga chefredaktör Nora Hämäläinen diskuterar för övrigt också existentiella frågor med Fredrik Lång på Totti-scenen (lördagen den 30 oktober 15.30) och dagens arbetsklimat med Merete Mazzarella på Edith Södergran-scenen (söndagen den 31 oktober 13.00).

Fredrik Sonck